Kampeervakantie met kinderen

Uit onderzoek onder de basisscholen in Nederland blijkt dat kinderen kampeer vakanties vaak het leukste vinden. Dit komt vooral doordat kampeer vakanties actiever zijn en doordat ze een groter gevoel van avontuur geven.

In Nederland gaan er dan ook veel gezinnen en families op kampeer vakantie met kinderen. Je ziet elke zomer dan ook weer dat de snelwegen volstaan met auto’s die onder weg zijn naar Duitsland of Frankrijk. Je herkent ze aan de aanhangwagens of caravan achter de auto. Veel gezinnen en families gaan ook met campers op vakantie, waar al het luxe in zit dat men nodig heeft.

Frankrijk en Duitsland

Favoriete bestemmingen voor kampeer vakantie met kinderen zijn Frankrijk en Duitsland. Ze liggen niet te ver dat de kinderen moe worden van het reizen en ze liggen ook niet te dichtbij, zodat je toch echt het buitenland gevoel krijgt. Frankrijk en Duitsland zijn dan ook helemaal afgestemd op de Nederlandse toeristen. Op veel campingplaatsen in Frankrijk en Duitsland vind je zelfs Nederlandse borden terug. Op de borden staan vaak instructies en regels van de camping. Omgekeerde is ook waar, want de Duitsers zijn gek op kamperen in Nederland.

Veel activiteiten

Kampeer vakantie met kinderen is heel leuk, omdat er veel activiteiten zijn. Je kunt met je gezin of de hele familie deelnemen aan leuke activiteiten, die op de campings worden georganiseerd. Het zijn vaak leuke spellen in en rondom het bos, waardoor de ware avonturier naar boven komt. Als er een meer of strand in buurt is, heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse watersporten. De banden in het gezin of familie worden dan ook veel hechter, door zo een kampeer vakantie.

Slapen op een camping

Voor het slapen heb je diverse mogelijkheden op een kampeer vakantie met kinderen. Je kunt op alle campings een plaats huren waar je een tent, caravan of een camper kunt neerzetten. Je kunt bij de meeste campings ook een bungalow huren en zo hoef je zelf niks mee te nemen. Het handige hiervan is dat de bungalows ook een eigen keuken hebben. Op sommige campings kun je ook tenten huren, zodat je die niet zelf hoeft mee te nemen. Een echte kampeer vakantie met kinderen doe je dan ook in een tent. Ook al ga je in een camper, caravan of bungalow slapen. Het is wel leuk voor de kinderen om voor een nacht of twee in een tent te slapen.